torsdag 14 oktober 2010

Lammpremiär!

Nu har vi äntligen lammkött i butiken, jag valde att testa det på följande vis:

Grillade lammkotletter med rödvins- och körsbärssås 4 port

8 st lammkotletter

Sås:
1 tsk rapsolja
1 liten gul lök
1 tomat
1 dl vatten
2 dl rött vin
½ dl balsamvinäger
2 msk kalvfond
½ burk körsbärsgelé, ca 70g
1½ msk maizena stärkelse
Salt
Peppar

Tillbehör:
Ugnsrostad sparrispotatis
Sallad

Skala och finhacka löken och tärna tomaten. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök och tomat utan att det tar färg. Häll på vatten, vin och balsamvinäger. Låt puttra på medelvärme tills såsen har reducerats till drygt halva mängden. Tillsätt kalvfond och körsbärsgelé och låt puttra några minuter. Rör ut maizena i lite vatten och tillsätt till såsen under omrörning. Låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Grilla lammkotletterna i grillpanna på medelvärme. Servera kotletterna med sås, ugnsrostad sparrispotatis och en sallad.

Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar