söndag 20 mars 2011

Rödvinsbräserad oxkind med potatis- och sellerimos

Oxkind är väldigt enkelt att tillaga men behöver stå på spisen och puttra i 5-6 timmar. Särskilt gott är det att rödvinsbräsera den.

 Först putsas köttet och bryns runt om i lite smör så att det får en fin stekyta. 


Därefter tillsätter man lite rotfrukter och lök, t ex morot, rotselleri, purjolök och gul lök, samt rödvin, svartpepparkorn, lagerblad och salt.


Låt det stå och puttra tills köttet är så mört att det nästan trillar isär, 5-6 timmar. Ta sedan upp köttet och sila bort grönsakerna. Låt såsen koka ihop lite och red ev av den för en lite tjockare konsistens.
Skär köttet i mindre bitar och lägg tillbaka i såsen. Koka upp.


Servera grytan tillsammans med potatis- och sellerimos som görs på lika delar potatis och rotselleri samt en sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar